Polityka prywatności

Jakie dane są zbierane od użytkowników

Podczas odwiedzin stron internetowych firmy UnaLingua, w ramach standardowej procedury wynikającej z działania serwerów www, automatycznie zbierane są pewne dane dotyczące Państwa wizyty i parametrów połączenia.

Dodatkowo za pośrednictwem formularzy (tradycyjne papierowe i internetowe formularze zlecenia, wyceny tłumaczenia, przesyłania plików) użytkownicy proszeni są o podanie danych kontaktowych / teleadresowych. Skorzystanie z formularzy jest dobrowolne, pozostawienie danych jest jednak konieczne, jeśli chcą Państwo skorzystać z możliwości, które dany formularz oferuje.

Obowiązek informacyjny

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. UnaLingua Biuro Tłumaczeń Profesjonalnych Waldemar Nehring z siedzibą w Iławie przy ul. Kopernika 6/23, 14-200 Iława, jako Państwa Administrator Danych Osobowych, informuje, że:

  1. Pani/Pana dane będziemy przetwarzali na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) i pkt b) oraz zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  2. Pani/Pana dane będziemy przetwarzali w celu świadczenia przez nas usług tj.: przygotowania wyceny na potrzeby realizacji usługi tłumaczenia oraz samej realizacji usługi tłumaczenia.
  3. Pani/Pana dane osobowe będziemy przechowywali przez czas obowiązywania umowy/współpracy, a także po jej zakończeniu w celach:
    • wykonywania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności prowadzenia ewidencji tłumaczeń poświadczonych,
    • dochodzenia roszczeń w związku z wykonywaniem umowy,
    • statystycznych i archiwizacyjnych.
  4. Podanie przez Panią/Pana danych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu świadczenia usług przez firmę UnaLingua.
  5. Pani/Pana dane będziemy udostępniali osobom upoważnionym w związku z wykonywaniem obowiązków służbowych. Pani/Pana dane będziemy także udostępniać odpowiednim organom na mocy przepisów prawa.
  6. Ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania.
  7. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego UODO (adres: Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa), gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  8. Wszelkie zgłoszenia oraz zapytania dotyczące Pani/Pan danych osobowych prosimy kierować na adres e-mail: biuro@unalingua.pl.

W jaki sposób te dane są wykorzystywane

Dane kontaktowe wykorzystywane są wyłącznie w celu realizacji bieżących zleceń.
Żadne dane pozyskane przez firmę UnaLingua za pośrednictwem tradycyjnych papierowych formularzy oraz stron internetowych nie są przekazywanie innym firmom i nie są wykorzystywane w innym celu niż opisanym powyżej.

Cookies

Strony internetowe firmy UnaLingua wykorzystują technologie „cookies”. Więcej o plikach „cookies” i o polityce firmy UnaLingua z nimi związanej znajdą Państwo na stronie „informacje o cookies”.

Co robimy, aby chronić dane zbierane od użytkowników?

W firmie UnaLingua wdrożona jest polityka bezpieczeństwa informacji. Wszystkie dane zbierane na stronach internetowych firmy UnaLingua są chronione przed ujawnieniem lub udostępnieniem za pomocą wdrożonych procedur i środków technicznych w zakresie bezpieczeństwa informacji.

Odnośniki do stron zewnętrznych

Na stronach www firmy UnaLingua znajdują się odnośniki do stron zewnętrznych. Firma UnaLingua nie ponosi odpowiedzialności za dane zbierane przez te witryny.

Ten serwis używa ciasteczek do działania. Korzystanie z serwisu wymaga zgody na używanie ciasteczek. Więcej: Polityka prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close